Bagaimana VIVIX Bertindak? Ketahui Lebih Lanjut di Sini.

Umum sudah diketahui bahawa VIVIX ni sangat power. Vivix boleh merawat pelbagai jenis penyakit kronik kalau diamalkan dengan konsisten. Siapa yang amalkan VIVIX sahaja yang boleh bezakan kesahihannya. Lepas tu setiap bulan kalau boleh tak nak miss beli VIVIX sebab dah tau impak dia kepada badan memang sangat-sangat positif. Kemudian menyesal sebab lambat tahu.

Tapi satu perkara anda patut tahu, setiap perkara yang terjadi adalah aturan Allah. Semua yang terjadi dalam setiap sisi kehidupan kita bukanlah kebetulan. Anda yang sedang membaca artikel ini pun bukanlah satu kebetulan. Allah dah jadikan pada hari ini, waktu ini, saat ini, anda bertemu dengan artikel VIVIX yang mana mungkin sahaja anda sedang mencari penyelesaian kepada masalah kesihatan anda. Betul tak?

Kali ini saya akan terangkan bagaimana VIVIX bertindak dalam badan kita.  Anda boleh rujuk kajian yang telah diterbitkan hasil kerjasama beberapa orang penyelidik yang bertajuk “Resveratrol induces growth inhibition and apoptosis in metastatic breast cancer cells via de novo ceramide signaling”. 

Dalam kajian ini, mereka telah menganalisis percambahan sel, sel daya maju, pembentukan koloni dan apoptosis serta perencatan pertumbuhan sel kanser yang dinilai melalui SRB assay yang mana hasil kajian telah membuktikan keberkesanan Resveratrol (ramuan utama di dalam sebotol VIVIX) bagi merawat penyakit kanser.

infografik-vivix

Badan kita, terdiri dari berbillion2 sel yang membina tisu, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel darah putih, plasma, platelet dan sebagainya. Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit.

Related image

Sel-sel di dalam badan seorang manusia normal akan mengalami apoptosis/necrosis (kematian sel semulajadi) disebabkan oleh pelbagai faktor. Boleh jadi daripada sinaran radiasi aktif ataupun daripada agen yang mampu merosakkan DNA yang mana DNA merupakan pangkalan data genetik bagi manusia. Sedikit kerosakan yang berlaku di dalam DNA (typo / kesilapan susunan DNA dari yang asal) sekaligus dapat menganggu fungsi keseluruhan sel dalam tubuh badan manusia.

Sel-sel yang rosak dan abnormal jika tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk. Ini lah yang mengakibatkan penyakit penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain lain lagi.

Oleh itu penciptaan vivix adalah satu solusi baru dan moden, tetapi masih mengekalkan 3 ciri utama iaitu semulajadi, berkesan dan selamat. Shaklee merupakan satu satunya syarikat suplemen yang berjaya mengetengahkan hasil kajian dan penciptaan yang ulung ini. Vivix mampu bertindak hingga ke sistem selular sel tubuh manusia melalui 4 mekanisme iaitu :

graf-vivix2

1. Membaiki dan melindungi sel

Fungsi  terbaik vivix ialah membaiki dan melindungi sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Maksudnya, kadar kerosakan sel akan diperlahankan, bukanlah bermakna sel tidak rosak. Kandungan resveratrol dan polyphenol dalam VIVIX dapat membantu melindungi sel-sel tersebut. Percaya atau tidak, tapi inilah fungsi vivix yang tidak didapati dalam supplemen lain. Vivix terbukti membantu melindungi DNA dari terus rosak dan dalam masa yang sama membetulkan kerosakan setiap sel.

vivix, vivix shaklee, sel manusia, vivix rawat kanser, rawatan kencing manis, rawatan diabetes, vivix tonik ajaib, keistimewaan vivix, shaklee melaka, vivix melaka, shaklee masjid tanah

2. Mengawal Genetik

Kemerosotan fungsi dan kecacatan DNA dapat menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur sel. Dalam satu penemuan utama dalam ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix membantu mengaktifkan sistem pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular. Hebat tak?

3. Membekalkan tenaga di Peringkat Sel

Mitokondria adalah organel yang terdapat pada sitoplasma sel eukariotik (Eukaryotic Cell Cytoplasm). Setiap makhluk hidup perlu melakukan proses respirasi (Respiration Process) untuk terus hidup. Dengan kata lain, proses respirasi ini adalah proses pernafasan. Oksigen yang dihirup akan disebar ke seluruh bahagian tubuh agar semua organ dapat bekerja secara normal.
Mitokondria merupakan organel sel yang bertanggung jawab ke atas respirasi sel (Cellular Respiration).  Respirasi sel atau Cellular Respiration adalah proses kimiawi untuk melepaskan tenaga yang tersimpan dalam glukosa. Tenaga yang digunakan untuk pemecahan glukosa disediakan oleh molekul-molekul ATP. Molekul-molekul ATP ini dihasilkan oleh organel Mitokondria.
Jadi ia sangat penting dalam memastikan sel dapat berfungsi sepenuhnya. Apabila mitokondria semakin merosot maka fungsi sel juga turut terjejas. Sebatian ekstrak di dalam Vivix dapat menggalakkan pembentukan baru mitokondria dalam menyalurkan tenaga yang diperlukan oleh sel. Sebatian ekstrak itu adalah resveratrol dan juga polyphenol yang terdapat di dalam Anggur Muscadine.
Related image
IMG_68783035932585

4. Melambatkan Pembentukan Protein AGE (Advanced Glycation End products)

AGE merupakan singkatan dari Advanced Glycation EndProducts, ia merupakan gabunagn antara gula dan protin. AGEs berasal dari 2 sumber iaitu dari:

  • makanan yang kita makan
  • penghasilan internal dalam tubuh.

Jika kita makan makanan yang mempunyai kadar gula yang tinggi (Glycemic index/indeks Glikasi yang tinggi), maka besar kemungkinan muncul indikasi pembentukan AGE.

AGEs juga dihasilkan dari hasil non enzimatik, yaitu proses Metabolik (Metabolic Pathway). Bermula dari Hiperglikemia (gula berlebihan dalam darah) dimana glukosa bergabung dengan asid amino bebas dan membentuk AGEs. Pembentukannya dirangsang oleh beberapa sebab seperti stress, kesakitan, tidur yang tidak cukup, gaya hidup yang tidak baik (merokok), sinar matahari berlebihan.
Beberapa penyakit kronik akan muncul akibat Advanced Glycation End-product (AGEs). Penyakit – penyakit seperti Kanser, penyakit Alzheimer, Penyakit Jantung, Diabetes, Aterosklerosis, tekanan darah tinggi, gangguan ginjal, gangguan visual, strok dan gangguan kulit.
A.G.E PROTEIN ini merupakan komponen yang berbahaya dalam tubuh dan terbukti penyebab utama penuaan.
A.G.E PROTEIN boleh dikurangkan atau dilambatkan dengan pengambilan vivix yang tinggi poplyphenol dan resveratrol.
Nampak tak betapa Vivix bertindak dalam mengawal punca pelbagai penyakit dari akar umbi iaitu dari sel itu sendiri. Jadi, apabila sel dapat berfungsi dengan baik maka kebarangkalian untuk mendapat penyakit kronik semakin berkurang.
Image result for vivix increases cellular energy
Betapa hebatnya khasiat buah-buahan ciptaan Allah yang terdapat dalam vivix. Jika kita nak cari satu-satu bahan yang terdapat dalam vivix rasanya sangat mustahil untuk dapat dengan segera dan mudah. Dengan hanya mengambil vivix secara konsisten, kita akan dibekalkan dengan pelbagai khasiat sekaligus mengembalikan kesihatan tubuh badan anda.
Menarik tak fakta-fakta berkenaan VIVIX di atas?
Anda berminat ingin tahu dengan lebih lanjut lagi tentang VIVIX?
Boleh, sila contact saya dengan segera.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s